Microsoftin piiriin...

Kyllä minä tiedän, että MS Windows on maailman käytetyin käyttöjärestelmä, eikä sen hallitsemisesta ole sinänsä haittaa. Tiedän myös sen että samaan ympäristöön on tehty ohjelmia ja ohjelmistoja, joita laajalti käytetään, ja joiden osaaminen on "hyödyllinen taito".

Silti, luovuttaa nyt nuorten koulutus yhden vierasmaalaisen kaupallisen tahon haltuun...


Microsoft opettaa Windowsiin

Bill Gates antoi yllätyslahjan Vanhaselle


Kuva: Robyn Beck/AFP

17.1. klo 21:25 Ohjelmistojätti Microsoft kertoi pääministeri Matti Vanhasen ja Bill Gatesin tapaamisen yhteydessä, että yhtiö lahjoittaa Suomen kouluille räätälöityjä työkaluja.

Ohjelmistojätti Microsoft tarjoaa suomalaisille toisen asteen oppilaitoksille ja oppilaille ilmaisen ja räätälöitävän Windows live -palveluvalikoiman.

Palvelussa on muun muassa hotmail-sähköposti, sähköinen lukujärjestys, keskustelufoorumi ja ilmoitustaulu.

Microsoft kertoi uudesta yhteistyöhankkeesta torstaina, kun Microsoftin hallituksen puheenjohtaja Bill Gates ja pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) tapasivat Seattlessa.

Kyseessä on maailman ensimmäinen perus- ja toisen asteen koulutuksen hanke. Sitä voidaan hyödyntää myös Suomen korkeakouluissa.

– Hanke tukee hyvin Suomen tietoyhteiskunnan kehitystä myös koulumaailmassa ja vastaa hyvin tietoyhteiskuntatavoitteitamme, Vanhanen kehui Microsoftia.

Jutun kirjoitti: Taloussanomat
Taloussanomat