lienee parasta ottaa pari askelta taapäin ja seurata kuinka käy. Tai sitten juosta karkuun. Näin voisi päätellä seuraavasta Turun Sanomien tekstistä. O tempora, o mores.

Julkaistu 12.9.2007 2:32:12

Naismallia keskellä Turkua murjoneille miehille vankeutta

SEPPO SUDENNIEMI

Turun käräjäoikeus tuomitsi tiistaina vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen kaksi miestä, jotka viime vuoden syyskuussa rusikoivat miesmalliystävänsä avuksi rientänyttä 22-vuotiasta valokuvamallia. Pahoinpitelystä ja törkeästä pahoinpitelystä tuomitut miehet joutuvat maksamaan naiselle erilaisia vahingonkorvauksia yli 4 500 euroa. Tästä 800 euroa on tilapäisestä fyysisestä ja kosmeettisesta haitasta, 800 euroa henkisestä kärsimyksestä ja 1 700 oikeudenkäyntikuluista.

Pahoinpidellylle miesmallille syytetyt joutuvat korvaamaan noin 450 euroa, josta 200 euroa henkisestä kärsimyksestä.

Naista ja tämän malliystävää puolustanut 20-vuotias karateharrastaja puolestaan joutuu maksamaan hakkaajakaksikolle vajaat 450 euroa, joista toiselle miehelle 100 ja toiselle 200 euroa kivusta ja särystä. Helsinkiläismies tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä 40 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeuden mukaan naismalli käveli 23. syyskuuta noin kello 03.30 poikaystävänsä ja kahden helsinkiläismiehen kanssa torin vierustaa Yliopistonkadulla, kun 23-vuotias turkulaismies ja 36-vuotias tamperelaismies tulivat pyytämään heiltä tupakkaa. Kun sitä ei ollut, kaksikko alkoi haastaa riitaa ja turkulaismies otti miesmallista takaa kuristusotteen sekä potkaisi häntä polvella päähän. Naismalli meni miesten väliin.

Miesmalli kaadettiin katuun ja tamperelainen kuristi häntä kurkusta, niin että mallin tajunta hämärtyi ja hän sai ruhjeita kasvoihinsa. Toinen helsinkiläismiehistä meni kuristetun avuksi ja löi sekä potkaisi molempia tupakanpyytäjiä kasvoihin, jolloin nämä kaatuivat katuun.

Oikeudessa helsinkiläinen sanoi toimineensa hätävarjelutilanteessa ja pyysi, ettei häntä tuomittaisi ystäviensä puolustamisesta, mutta käräjäoikeuden mukaan mies toimi tilanteessa liian kovakouraisesti.

Osapuolet hajaantuivat torin ympäristöön, mutta vähän myöhemmin malliporukkaa etsineet pahoinpitelijät törmäsivät naismalliin, joka myös etsi kavereitaan. Tamperelainen löi mallia kasvoihin, jolloin nainen putosi katuun ja molemmat miehet jatkoivat naisen potkimista ja hakkaamista. Oikeudessa kuullun todistajan mukaan "oli uskomatonta nähdä, että isot miehet voivat lyödä naista noin pahasti".

Nainen sai useita ruhjeita ja häneltä muun muassa murtui nenäluu. Biologiaa opiskeleva ja mallintöitä tekevä nainen joutui kahden kuukauden sairaslomalle. Hän kertoi näkevänsä tapahtumasta painajaisia ja kokevansa pelkotiloja.

Julkaistu 12.9.2007 2:32:12