Ilmeisesti joku (vaikken minä), kun sellainene pitää saada, hinnasta riippumatta. Helppohan se on muiden rahoilla järjestellä omia fantasioitaan... Perkele.

KUSTANNUSPELOTE
17.8.2007 11:56

Hiljaiselo loppui, kun raskaat maansiirtokoneet jyräävät taas Musiikkitalon tontilla.


NOUSEE - EI NOUSE. Tällä paikalla Helsingin keskustassa seisoo tulevaisuudessa Musiikkitalo. Mutta minkä hintainen? (JARNO RIIPINEN)


Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok) väläytti äskettäin, että musiikkitalohankkeesta luopuminenkin on mahdollista ellei taloa kyetä pystyttämään alun perin sovituilla kustannuksilla.

- Hankkeesta luopumista ei ole aihetta pelätä, väittää puolestaan johtava asiantuntija Tuomo Hahl Senaatti-kiinteistöistä.

Hahlin mukaan hankkeeseen on sidottu jo 27 miljoonaa euroa. Näinä päivinä allekirjoitetaan sopimus seitsemän miljoonan euron pohjarakennusurakasta.

- Kalusteista on sitovia sopimuksia 20 miljoonan euron edestä. Noin 50 miljoonan projektinjohtourakasta päätetään lokakuussa. Sivu-urakkatarjouksille annettiin jatkoaikaa

Pohjarakennusurakan voitti heinäkuussa Niska&Nyyssönen Oy eli sama rakennusyhtiö, joka tekee Musiikkitalon huoltotunnelit.

"140 miljoonan katto pitää"

Kritiikki hanketta ja sen kustannuksia kohtaan on voimistunut varsinkin, kun yleiset rakennuskustannukset nousevat huimaa vauhtia.

Musiikkitalon työmaatontti eduskuntataloa on viettänyt kesäkauden hiljaiseloa, koska keväällä pidetystä tarjouskilpailusta ei saatu yhtään hyväksyttävää tarjousta.

Keväällä valmistui aikataulusta myöhässä patoseinä, joka estää veden tulon alueelle.

Yleisradio on asettanut rakennuskustannusten nousun pelossa projektille 35 miljoonan euron katon.

Rakennuskustannusten nousu tarkoittaa vähintään kuuden miljoonan euron lisälaskua vuodessa.

- Tämän hetkinen kustannusarvio 108 miljoonaa euroa. Toimintavarustukset tekevät 20 miljoonaa päälle, joten asetetun katon rajoissa pysytään, lupaa Hahl.

Töölönlahdelle tulevan Musiikkitalon on määrä olla valmis käyttöön tämä hetkisen suunnitelman mukaan vuoden 2010 aikana.

 
JORMA J. MATTILA