... ja nimenomaan EU:n rajavalvontaan. Kirjoittajalta meinasi tippua tekohampaat suusta, kun YLE aloitti päivän huonot uutiset kertomalla ettei tehovalvontaprojektiin riitä rahoja suunnitelluksi ajaksi.

Oletettavasti jotain valvontaa vielä on, mutta jos keran tiedetään että johonkin aikaan on tulossa paljon laittomia, eikö silloin kannattaisi valvoa, etteivät ne pääse perille?

Pitäisikö tästä päätellä jotain suurempaa? Kuten, että EU haluaa lisää laittomia maahanmuuttajia? Ei kai sentään... Mistä tässä on kyse?


Välimeren rajavalvontaoperaatio höllentyy resurssipulan vuoksi
Julkaistu 02.08.2007, klo 21.12 (päivitetty 02.08.2007, klo 21.16)
tyhja.gif


Euroopan unionin rajavalvontavirasto Frontex joutuu tilapäisesti keskeyttämään tehostetut valvontatoimet Välimerellä. Frontexin mukaan väliaikainen keskeytys on välttämätöntä, koska virastolla ei ole tarpeeksi voimavaroja eikä välineitä tehotarkkailun toteuttamiseksi.
tyhja.gif

tyhja.gif
Kesäkuun lopulla aloitetun erityisoperaatio Nautilus II:n tarkoituksena oli jarruttaa laitonta maahanmuuttoa erityisesti itäisen Välimeren ja Pohjois-Afrikan suunnasta.

Paineet laittomaan maahanmuuttoon EU:n alueelle ovat erityisen kovia juuri kesäkuukausina. Operaation oli määrä jatkua lokakuuhun. Operaatioon osallistuvat Italia, Kreikka, Malta, Ranska ja Saksa.

EU:n oikeus- ja turvallisuusasioista vastaavan komissaarin Franco Frattinin mukaan valvontatauon odotetaan jäävän mahdollisimman lyhyeksi. EU:n alueella asuu 5 - 8 miljoonaa ihmistä laittomasti. Joka vuosi unonin alueelle saapuu noin puoli miljoonaa ihmistä laittomasti.