Hävettää muiden paikallaolijoiden puolesta: Miksei kukaan saanut mitään aikaiseksi? Näinkö kynäniskoja ovat suomalaiset miehet??

Hävettää Lapin HO:n puolesta; miten helvetissä noin törkeästä teosta ei joudu edes vankilaan?!

Hovioikeus lievensi mökkinöyryyttäjän tuomiota

Ensikertalaisuus pelasti vankilalta

31.7.2007 08:00

 Rovaniemen hovioikeus lievensi 30-vuotiaan muoniolaismiehen seksuaalirikostuomion ehdottomasta ehdolliseksi.

Muoniolaismies pakotti 17-vuotiaan tytön suuseksiin muiden henkilöiden nähden ja pahoinpiteli puolustuskyvytöntä tyttöä lyömällä nyrkillä päähän Levin-mökillä joulukuussa 2005.

Mies repi tyttöä hiuksista perässään pitkin portaita, löi ja potki. Hän myös pakotti tytön viiltelemään itseään hedelmäveitsellä käsivarteen, mistä jäi tytölle arpia. Teon aikana mies huuteli muille paikalla olleille pojille tyttöä nöyryyttävällä tavalla.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen pahoinpitelystä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankilaan. Hovioikeus tuomitsi vankeusrangaistuksen ehdottoman sijaan ehdollisena.

Miehen täytyy suorittaa myös 40 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Hovioikeus piti tekoa nöyryyttävänä ja ihmisarvoa alentavana. Lievempää tuomiota se perusteli sillä, että mies oli ensikertalainen.

Oikeudessa mies vetosi mm. humalatilaan, mustasukkaisuuteen ja tilanteen riistäytymiseen käsistä. Tyttö on kärsinyt teon jälkeen pelkotiloista, unettomuudesta ja painajaisista. Lääkärin arvion mukaan erittäin väkivaltainen ja nöyryyttävä pahoinpitely voi jättää nuoreen naiseen pitkäaikaiset henkiset traumajäljet.

Hovioikeus alensi myös tytölle maksettavia korvauksia. Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan tytölle 2 000 euroa kivusta ja särystä ja 4 000 euroa henkisistä kärsimyksistä. Hovioikeus katsoi, että 1 000 euroa kivusta ja särystä ja 2 500 euroa henkisistä kärsimyksistä on riittävä korvaus.